inspirasiwawazulkefli: March 2012

Páginas

0
Komen

penyelamat saya segalanya :)





When you wait for someone for few minutes, It's your need. When you wait for someone for few hours, It's your trust. When you wait for someone for few weeks, It's your friendship. But if you are waiting for someone even after knowing that he/she will never come, It's your love. :)
(from BQ's fan - Karthik)



hari ni aku taktau lah kenapa . down sangat-2 . kawan macam tuu ,kawan macam nii ,makcik-2 macam tuu ,macam ni . kadang-2 tuu rase malas dah nak belajar , sebab kate orang kalau belajar lah tinggi mane pun ,kalau kita tak mempraktikkan ape yang kita belajar tu ,takde makne lah kan? sekarang ni aku nak STPM dah , tapi ,makin meningkat umur makin banyak masalah :) heee :) tapi aku muda lagik ok? haha ! entah kenapa aku tetibe menyebut pasal umur, stpm .nampak tak ? tadi cakap pasal down lah ? haha . ok , aku tamauu lah duk pikir -2 lah kan kalau duk pikir ,  pasal masalah aku tu ! memang macam budak so ,aku nak belajar berubah then aku kene matang lhaa kan? ok .  

cakap pasal kawan kan . minggu minggu lepass kan BFF aku datang umah ! awwesomee ! lame gila lah nak jumpa dia tapi tak dapat-2 nak jumpa jugak :D  nak tengop dop gambar-2 kami :)



spec mata aku tuu . :)




forever BFF




bubble bubble pop pop !!








Aku happy dia sedeh :)







BUAT IKLAN GIGI :)









TERINGIN NAK KE LUAR NEGARA PUNYA PASAL :p



haa :D kami niy malass nak tangkap gune hP sebab malas nak save2 bagaii . so ber'webcam' lah jalan nye ! heeeee :) cantik kan beliau . name dia Nurul Syafinaz Shasha . sekarang dia di Politeknik Behrang . sebab tuu lah boleh datang . tapi tak selalu lah . kesian dia ade banyak assgmnt . heehee :)

SEKIAN DARI WAWA :)


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

4
Komen

Segmen : Saya Suka Doodle Part 2




OKEYY ,hari niy wawa nak join segmen nih haa .:D dah lame sangat tak update rasanya :D jom join ramai-2 jomm! jomm !! nak tag sape ? semua lahh . tak larat nak tag ! heee :)



nama ringkas : korang boleh panggil WAWA okeyy ? 

warna kegemaran saya : PURPLE




:: SEKIAN DARIPADA WAWA::






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

8
Komen

♥ maizurah bakri♥ WE LOVE YOU UNTIL THE END OF THE TIME




pagi tadi(sepatutnya di post semalam) jam 730 pagi aku dikejutkan dengan massage "kak anis" ,dia cakap .'wa, mai dah takder .arwah meninggal jam antara 430-5 pagi sebelum subuh . aku betul betul terkejut ! betul betul tak sangka . korang dah bace entry aku semalam .kalau tak bace lagi click older post kat bawah tuu .

maizurah ni kan tuk pengetahuan korang ,dia manja sikit kalau cakap dengan kitaorang .baik sesangat .tak pernah nak marah orang pon .hmm ,bahasakan kita ,kau kalau bercakap, dulu arwah sekolah 'SMART' ,arwah pandai tau !arwah tinggi,,putih, bendahari tahun ni, amanah, yang baik-baik semua ade . last memori tentang arwah ,arwah belikan nasi lemak .kira tempah laa . then tengok macam ok lagi .ain pun cakap .susah payah mai bawak ,beli untuk kita, so, makan je lah .lepas bace yassin ,solat hajat, kitaorang g kelas ,makan nasi lemak, meehoon,mee goreng .walaupun polistrin tuu macam dah koyak, hancuss sikit, tapi tak pe .kami makan ramai2 .

ape perasan aku sampai sekarang ? still macam mimpi ! mimpi! aku still sedeh lagi .tapi aku kene kuat .kawan aku ade cakap... kita kene kuat .dalam masa 40 hari ni, arwah ade kat sekeliling kita .dia nampak kita ,so, kita kene kuat ,jangan sedeh2 .nanti dia lagi sedeh ,aku jugak ade bace buku agama,tak elok meratapi arwah ,nanati menyeksa arwah. ,huhu .time aku bace surah-2 untuk arwah ,ade laa titisan air mata aku ni gugur ,time bace tuu ,teringat memo lame kami  semasa di enam bawah, tak sangka kan? baru 19, befday arwah 4/5 ni . baru je rancang-2 tahun ni satu kelas akan kena hari tepung ,hehe .tapi ,jodoh kami tak panjang. ALLAH lebih sayangkan dia .(**sUmpah aku tengah sedeh sekarang**)sekarang ni ,tiap kali bukak fb ,mesti nak bukak fb arwah ,tengok gambar-2 arwah .terasa kejapp jee ...=( =( kami kini tinggal 14 orang je dalam kelas. sunyi lah rasenya bila arwah takder . :( 

bila tengok gambar2 yang ade dalam fb ,aku mesti sedeh ! sangat sedeh !!!


Kira ni jamuan kelas  last yang arwah pergi .:) (tudung putih ).


tyme ni ade koko .kami main golf :)  arwah mai duduk tuu .



arwah duk dgn bella kat dalam kelas .mesti bella lagi sedeh bila bukak sekolah nanti. arwah takder dah kat sebelah dia :(


tuu beg yang selalu arwah bawak kalau takde buku or fail yang banyak nak kene bawak .


AL-FATIHAH ::::

.SEMOGA ARWAH DITEMPATKAN DIKALANGAN ORANG-2 YANG BERIMAN.... YA ALLAH KAU RINGANKAN LAH SEKSAAN ARWAH YA ALLAH .SEMOGA ARWAH TENANG DISANA NANTI ..... .AMINN :)




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0
Komen

TRAGEDI TAK DISANGKA :( :(





YA ALLAH ,KAU SELAMATKAN LAH KAWAN AKU maizurah bakri.YA ALLAH KAU SELAMATKAN LAH KAWAN AKU..SESUNGGUHNYA KAMI BENAR2 HAMBA YANG LEMAH. .YA ALLAH, KAU MAHA MENDENGAR LAGI MAHA MENGETAHUI ...


dia cantekk :)

 kelakar tengok gambar ni :)


pagi tadi(actually ,semalam aku nak post::kejadian,jumaat,7pagi) aku dikejutkan dengan berita yang tak disangka :( memang betul-2 terkejut :(kawan aku yang di atas ni terlibat dalam kemalangan . daripada cerita yang diberitahu ,kawan aku rasenya nak elak dari langgar kaki lembu .kawasan tu penuh kabus,then tengah gelap nak pergi sekolah la kan .then , excident . hmm .aku pulak tetibe nak datang awal ke sekolah .dah sampai sekolah ,aku punn tanya kawan aku yang name dia wawa jugak ,'mana mai?' wa cakap,mybe jap lagi sampai kot . hm ,sepatutnya da sampai la .tapi tak sampai-2 lagi .dalam minggu ni aku selalu jallan dengan mai ni .pelik kan? selalunya aku lambat sikit .tapi minggu ni aku terawal pulokk .

lepas tu aku pun jalan la dengan kawan aku yang lain ,tetibe tengah-2 jalan ,.cikgu aku panggil aku dengan membe aku yang lain . aku pun tertanya tanya la kenapa ? ingat sebab hal hal form six ke .dah dekat dengan cikgu .cikgu nargis(CIKGU SEJARAH FORM SIX) tu cakap, ''jom ikut cikgu.tengok mai .mai excident'' perasaan aku dengan membe aku tak payah nak bagitahu lah kan macam na? hadess .lam perjalanan tu ,jauh gak .bertawakal je mai tak jadi ape-2 . sampai je tempat kejadian,aku  tak perAsan la lagi darah kat jalan .lepas tu ,kawan aku tunjuk(saksi)ade darah ,kat tudung pon ade , hmm .aku betul-2 taktau nak cakap ape..hanya teringat je kat mai .:(  aku nampak kat situ 4 buah motor terlibat. dah settle kat tempat kejadi tuu ,kami bergegas ke hospital ,dalam perjalanan tu pulak ade cikgu lain  call,cakap suruh cepat sikit, mai dah ta kuat .kami dah menangis dah kat belakang ni .sampai je kat hospital, kamitakley nak masuk di zon kritikal tu,kene tunggu laur ,then balik je lah sekolah,bace yassin sampai dua kali ,tu pun postpone for aktiviti kitaorang .hm .balik sekolah je kami ramai-2 pergi tengok mai ,kesian sangat-2 mai terbaring,mesin berselirat kat bahagian kepala,tangan .pakai bantuan pernafasan. leher patah . bayangkan? sape tahan kan kalau tengok kawan macam tu?kami pon ramai-2 pergi pulak sebelah petang tu ,tengok macam ok lah sikit mai niy .tapi hari ni aku dapat berita mai tiada harapan .50/50 .aku memang tersentap sesangat-2. aku pergi hospital tengahari tadi, mai macam susah sangat nak bernafas. aku pegang tangan mai,aku panggil pun slow je sebab duk tahan sebak. pucat je tangan dengan kaki mai. putih sesangat. teringat lak aku mai ni tiba-2 nak tolong tempahkan nasi lemak untuk kami, rancang nak pergi kenduri khawin kakak bella, sakat-2 mai .memang tahun ni happy je walaupun kami nak exam STPM dah .perangai mai ni ::manja dia bendahari kelas kami,tinggi,putih,cantik sangat.duduk kat tengah-2 dalam kelas. sebelah bella.

aku harap sangat korang yang bace ni same-2 berdoa untuk classmate aku ni. aku sekarang pun macam panggil kawan aku ,terpanggil nama mai .look?kami dah sayang sesama sendiri like  adik beradik dah .. kelas kami dah lah 15 orang ,memang terasa lah kalau mai takder ,tapi aku harap sesangat mai sihat. kalau tak dapat sekolah macam dulu pun takpe lah,asalkan kami sekelas dapat bersama2 tengok mai . "MAI ,AKU SAYANG KAU MAI. KITA BARU JE NAK RAPAT-2. KAU DAH MACAM NI. AKU HARAP KAU KUAT MAI. AKU NAK TENGOK KAU HAPPY MACAM SELALU, KAU KELAKAR MACAM SELALU. MAI KAMI AKAN SELALU SAYANG KAU MAI MACAM MAK AYAH SAYANG KAU. KITA SEKELAS ADIK BERADIK KAN. 

:: SEDEKAHKAN AL FATIHAH KEPADA MAIZURAH BAKRI ::



:::seronok berwecam :::




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

3
Komen

tolongg ! tolonggg!



kejadah lah aku duk terjerit sana sini memalam buta niy? anak dara ape lah niy niy!!! haha .marah diri sendiri^^_ aiyakk!! actually ,aku nak tanya soklan exam kat hampa hampa sekalian nih ! so ,aku harap korang dah study lerrr!terus kan pembacaan soalan niy ,sebab kita kena faham soklan dulu kan? ok . tolong jawab di ruangan CBOX atau COMMENT !!! boleh ya? boleh ya? 
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
aku gile ke hape niy? penat lak rasenya duk wat menatang tuu tadi .nyesal ponggs ado!! haha .(kasar sikit bahasa malam niy ..nak rawk rawk !
  1.  boleh tak kasik tau aku link link tutorial pasal blogskin yang ajar cara nak letak button share ?
  2. aku nak tutorial pasal letak lagu. tuto paling simple and mudah aku paham .
  3. tuto pasal tips-2 nak jadi pelajar best student this year ! k. tipu je niy walaupun ,nak jugak kan?
  4. tuto nak kurangkan berat badan aku .
  5. tuto pasal blogskin yang boleh letak widget yang kiut tuu ? ade tak? macam button like page aku, button like like like dan like :P  k-tipu :)
  6. dah habessss ............................................................................

 kbai !kalau ade tentang info-info niy ,korang tak payah nak segan segan sangat lah kan? aku hempukk dgn pembaris plastik baru tau ! hahahaha ! 

:::sekian :::






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

16
Komen

Segmen : Tambah Follower Sampai Pening- Miss YaYa



aku dengan bangganya menuliss dengan semangatnya .....jeng jeng jeng !
cik YaYa  yang tomeyy tomeyy sesangat ! dengan bangganya telah membuat GA tuu. . mane? kejap kejap .lupa nak display gambornya . ngehh ngehhh ~~



tomey kan banner dia .pink gytuu !

sebab nya aku join ? apekehe nya wawa niy kan ? 
  • nak tambah kawan ? of course lerr ! tengok lah kawan aku ciput ja ...haha .
  • aku niy new in this environment(persekitaran)(pelik kan b.i aku?) (ah! lantak!)
  • ape ye ? sebab,takkan lah aku nak syok sendiri post entry baru, aku sensorang jee nak baca kan? kan? mestilah aku nak sharing-men'caring dengan blogger sekalian kan !
  • aku suka menulis @ menaip di blog aku niy, mane lah tahu dapat jadi novelis ke, wartawan ke, penulis berita ke .syok gituu ~
  • sekian . itu saje . kalau ade sebabnya lagik, aku post kat new post ya?  aku bagi seribu sebab .ngeh ngehh :) tu pon kalau aku larat tuliss lah :)
kepada cik yayaku sayunkk . tolongg ler bagi aku menang :) ceehcehh .haha :)

:::: sekian daripada saya :::
::cik wawa::



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

3
Komen

"Giveaway Souvenir from Korea by Wawa Abdullah"






heyy :) pepagi buta duk berteleku kat depan lappy ::::study .pastu unline jap, nmpk lah GA niy. jum usha ramai ramai :)



Sebelum itu..kite tengok dulu syarat-syarat untuk giveaway ni before tengok hadiah yang Wawa sediakan. Syarat-syaratnye simple je.
  1. Semua kawan-kawan boleh join giveaway ni. Tak terhad. Dan juga terpulang kepada individu berkenaan untuk follow blog Wawa atau tidak. 
  2. Tajuk entry mestilah "Giveaway Souvenir from Korea by Wawa Abdullah"
  3. Letakkan sekali gambar di BAWAH NI.
  4. Kemudian, tinggalkan link u olls beserta dengan entry masing-masing di ruangan comment. 
  5. Tarikh mula giveaway ni pada 17hb February - 15 March 2012.. 
  6. Genap 12 mlm, 15 March 2012...giveaway ni akan tutup. :)




tomey tak dia ?? best nya dapat pergi korea . aku ni bila lah nak pegy ya? setakat tengok tv jelaa`
tgu aku masuk U nanti ok? insyaallah ~~~

harap harap dapat lah satu hadiah dari akak ni .NAMA KITA PON SAMA YEE KAK ?? BERTUAH LA NII :) :) :) :)

SEKIAN DARI SAYA ::::





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2
Komen

"Segmen:AKU ADA BLOG " bersama 'CIK ROSS"







okeh .ini 1st time aku nak join mane mane kontest or pape lah di blog .bukan ape aku busy sikit lah .so, now ,dari aku p menyebuk blogwalking kat blog orang ,baik aku join haa :) :)

tapi ada beberapa syarat dikenakan ? haa.. takut tak takut tak??



Suka join segmen??

Nak join segmen yang saya buat ni??Kalau nak join....meh baca apa yang perlu korang buat!

Syarat2 segmen senang je weeeiii...

1. Tiada paksaan untuk jadi follower blog saya.

2. Copy paste banner di bawah ni..








dalam segmen tuu dia suruh copy dan paste kat entry baru anda tentang segmen ni tau .nah amek lah .saya ikhlass :) ecehh ..cik ross ni bagi anda mengopyy nih .dalam pada masa yang sama . terdapat beberapa soklan untuk exam percubaan sebelum menjoin nih.  jeng jeng jeng ~~~

a. Nama samaran korang sebagai blogger.
~~~wawa najwa atau wawa .senang kan?? huhu

b. Nama blog korang.
~~~wawa najwa imnida- candy blossom

c. Url blog korang.~~~http://blognajwazulkefli.blogspot.com/  -moh ramai-2 follow ?

d. Usia blog korang. 
i think baru beberapa bulan .sebernanya sebelum nih dah ade blog lain ,tapi tak boleh bukak lah :(


mengikut kiraan saya ,anda perlu join sebelum ? :::

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 13hb.Mac.2012 jam 11.60 malam.

sekian dari saya ::::

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2
Komen

selamat hari jadi mak !!!



okenggg ~~ aku terlambat lagi nak update post niy . haha ! busy dowh! esok dah ujian 1 for pre-university ! arghh! malass nya! malass nya! malass lah lagikk!! haha

okeh .1/3/2012 telah berlangsunggnya befday 4 my mom lah .ecehh ! padalah tak buat pon majlis kan .saje saje nak kasi gempak sikit kann :) haha :) happy besday makk!! sayang mak khetad khetad! haha ,ayat takley blah lah derr ~~ hikhikhik ! 

aku tak beli kek besau besau pon sebab mak aku tak suka makan kek .aku beli kek yang siap di potong tuu :) coklat+coffee :) then ..masa untuk beri hadiahh :) jeng jeng jeng :P nak tengok tak budak budakk ???


heeee :) 2 jek kek :) 2hari dalam peti .sebab takde mase nak makan .kesian duit aku :( hahaha.
santek ke gelang aku bagi tuu :) mak aku cakap dia nak beli gelang cenggitu ,so ,aku pon merealisasikan impian mak aku tuu :) sweet tak ??


nak vouge jugak kotak hadiah tuu :) 


okey lah .niy jek yang aku nak cer cer :) nanti aku update lagik .ade banyak giler cerita ,tapi aku yang malass gilerrrrrrrrrrrrrr lah nak update weh .,ok ! doakan aku lulus exam ya???
insyaallah .amin . 







Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by MisaiComel