inspirasiwawazulkefli: January 2013

Páginas

1
Komen

wordless wenesday






p/s : aku saje nak share ni. i need to move on . 





by : si budak remaja 





















Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0
Komen

Imbas Kembali #Part 1




(In Sha Allah.)
Bytheway, mood aku kureng sikit pada minggu ini dan sebelum nya. aku rasa macam tolol je kalau aku buat-buat happy. ! yes ~ dumb ! Aku bukan apanya, aku malas lah nak terikut-ikut kan sangat mood sewel ni. Karang tak pasal-pasal 'tacing' seumur hidup. Nahh, aku yang menyesal .So, kalau dah mood pun kurang , segala jenis mood yang lain akan terikut termasuk lah nak ber'blog' .(haha) . 

Actually, aku nak bercerita pada title 'kesabaran' ,masalahnya sekarang 'clishe' sangat kan? haha. Disebabkan tahun 2012 dah berlalu, and semua orang dah bercerita pasal tahun baru, but now, why not we just look at the back just for awhile. Nahh, aku rase bi aku semakin mantap. (haha). Dah berzaman aku nak post pasal ni, tapi tiada masa memandangkan aku sekarang menjadi 'NURSE'. Amboi, UPU baru je nak isi, dah dapat tawaran?(haha) Nampak sangat aku gebang merawang ! lalalal ~ actually, aku kene jaga tokwan. AND ! sesungguhnya korang tahu je lah cemana nak jaga orang tua right? tapi, Alhamdulillah, tokwan aku yang tersayang nih tak banyak kerenah. Just cerewet je lah kan. Tu memang aku tak tahan. nak melawan , kang 'orang tua' . (ngehh ngehh).Okey,perenggan yang ini aku rase dah dapat title ape.(haha) Maaf kalau entry kali ni panjang sangat. :)



start jaga : bulan 8(anggaran)(lupa)

Masa ni mybe nak dekat raya haji? betul ke tak? kalau salah, ampunkan hamba. Okey , time ni problemnya tiada. alhamdulillah, ok. time ni jugak aku and tokwan mencuba benda baru. kalau korang nak tahu, sila rujuk gambar di instagram aku ok? Kami mendaftar untuk menjadi ahli(ayat clishe)(haha) Di centre CERAGEM. ape tu? ok, ceragem ni macam bertungku tau. Tapi atas katil, mengurut :) then, aku nak masuk 6bulan gunakan ceragem and lelah aku sikit demi sikit hilang. Alhamdulillah. For your infomation, aku hidap lelah since baby aww aww lagik dan hospital merupakan rumah ke-2 bagi aku AND ! korang bayangkan betapa famous nya aku dihospital sebab asyik muka aku je yang menjadi tayangan. alhamdulillah, sekarang tiada~ tapi sedih jugak lah, sebab terpaksa bercerai dengan Doktor and pembantu doktor yang hensem .(semua sedia maklum) (HAHAHAHA) ok done. !





(anggaran Bulan 12): Time bercuti di peneng. 
 OKEY. WHAT? Peneng? whoaa? tak gempak? ingat London,Korea? hello, korang pun tak sampai lagi dekat Teluk Intan ni, ade hati nak cakap serupa kaya bebenoo kita ni .(haha) sebernanya, kami pergi Peneng. Cadangnya nak pergi Langkawi and padang besar. Oh plis jangan tanya i Padang besar kat mana. I mana tahu, Perlis mybe? Haa, cakap taktau? ngeh ngeh. okey, Part ni Cadangnya lah kan kan, so bila dah bercadang, Allah yang menentukan kan~ and pergi sana 4hari mybe? (Lupa) (anggaran) kami pergi ! Peneng ~ i do not know where yang penting memang 1 peneng just kampung2 je tak tembus lagik. (Haha). Kami stay dekat Bt. Ferenggi. nah, kemain cantik sangat PANTAI !! walaupun aku tak suka pantai(jangan tanya kenapa) tapi seriusly, kalaula aku ni tak pemalu, memang berseluar Leggings plus singlet.(no need to imagine) +___+ (haha)Menurut Pak Usu tersayang i(dah khawin) sini dulu pernah Tsunami right? ohhemgii? bertambah menakutkan. haha. memang aku sangat seriauu kalau sebut je TSUNAMI~(like meremang bulu roma) tapi menurut ape yang aku tahu, kalau time tsunami kalau kita dekat tengah tengah laut, kita takkan rase ape2. so, tsunami ni tak menjejaskan kita ketika ditengah laut ^_^ . Okey, time ni tokwan penat teramat sangat . Hmph, aku pulak sakit kaki sebab kasut tu ketat (jenama ***0 and pemberian tokwan ku. nah sengaja tanak bagitahu jenama ape, takut keriakkan disitu)(haha).

balik naik feri :

 
And, you know what ?aku balik naik feri. Kau bayangkan aku start naik feri,and 5minit duduk dalam kereta, tak ade kekuatan nak turun tengok laut berombak. last-last aku tengok ramai orang berdiri dekat tepi tu. Err, aku ni yang batak sikit, kuatkan semangat, then mintak tolong paksu aku bukak pintu then aku pun berdiri laa dekat tepi. Memang pegang kuat kuat lah kan tempat pemegang. Aku tengok sekeliling , ade baju keselamatan la, dua tingkat feri ni. Time tu aku asyik terbayang ''macam mana la kalau feri ni tenggelam, macam mana lah kalau feri ni, feri tu ,bla bla bla.. '' Yelah, nama pun 1st time naik feri, memang macam macam la bayangan. So time ni alya (sepupu umur 5tahun) merajuk pulak sebab nak Hp,berebut dengan Amin(umur 4tahun) aduh ! aku memang tak reti nak memujuk. Tapi kalau nak menggembirakan(ewahh) memang aku reti lah kan. hmph, ..memang lawak la kan.So, dah sampai jetinya, YEYYY! memang ah best lah, aku rase nak terjun pulak dalam laut tu. haha.....


(anggaran 4hari or hari last)(on the way balik teluk intan)

okey, bersambung dengan cerita dekat atas. kami bersiap-siap dari apartment(tak tau nama ape)(lupa)Memang best jugak lah, tinggi, tingkat 9 kami amek. Tapi tak memuaskan kami mengenai bilik, rumah yang macam dah lama. Aih. ( paksu tangkap gambar2 rumah yg wearingnya teruk sebab macam tertipu sebab dalam gambar lain and lagi best kalau rumah tu berhadapan dengan laut.) Then, dah siap semua. alhamdulillah, ok semua. Then, kami singgah tidur di rumah sepupu aku di ipoh. hee, best sangat sebab dah lama tak jumpa kakak. Walaupun aku tu dari dia, aku panggil kakak sebab dia anak sulung, aku kak ngah +____+ ok. time ni tokwan ok jugak. heee. sihat, makan durian la, makan masak tempoyak .oh ~ sedap nya. Esoknya kami nak bersiap balik. ah, tau tau je lah kalau orang perempuan bersiap mesti lah lama kan, memang kelam kabut gila lah kan. Lagipun tokwan ade appointmen dengan doktor. Tapi agak la, aku tak makan lagi,hek elehh. Macam doktor tu larik. (memang tak puas hati time ni). So sabar je la. 


Tiba di Teluk Intan. (anggaran jam 1000pg)

memandangkan tokwan ade appointment pukul 11 pagi, so kami kemas kemas sikit beg holiday tu.(walaupun aku pakat letak je beg dekat bilik)(haha). then paksu and maksu rehat kejap. Ok dah dalam pukul 11 pagi, ayah balik keje, and hantar mak and tokwan. Tokwan nampak ok je. Mak pun sebab mak pun appointmen dengan doktor. Then , aku selaku anak tuan rumah, masak nasi. Paksu and adik pergi beli lauk sikit for tengahari. ok. time ni amin duk keluarkan 1 beg mainan nya. (sori takde gambar) tapi yang lawak aku pun main sekali. HAHAHA. aku main akromen(amin sebut sebab dia pelat) hahah,teringat lagik. akromen lah, tewowong. memang banyak sangat mainan dia.Kereta jenama Cars tu, ultramen,  ish, tak reti aku nak sebut. Kami tunggu mak balik. Lambat gila. hm . then tiba tiba.... Kami terima panggilan dari mak. Menurut mak, tokwan kene masuk hospital sebab paras gula langsung tak boleh baca. Ya allah, memang kami terkejut sangat ! mana lah tak terkejut, 1st time dalam family kitaorang ade masuk hospital. bayangkan lah kan teruk ke tak. haihh. ingatkan sehari tapi 5hari ~!


bersambunggg.. (tak larat nak tulis.)(sedih)  


P/s :  Dalam mase terdekat aku akan menulis sambungnya. sorry. heee, nantikan okey. <3


dugaan







By: budak yang penat menulis.



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

12
Komen

Segmen Tambah Follower!! ~~KasihLestariAbadi~~





 awwcakk (alaa-ala gewgewdiks) 
apa khabar anda , anda ,anda semua? eceh. ok , tanpa membuang masa di tong, dan sebelum saya sign out BLOG CUNG saya ni , nak post Segmen ini, .. tarapapapapaa ~~
.
.
.


http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2013/01/segmen-tambah-follower-kasihlestariabadi.html



dannnn,
 mengikut undeng undeng SEGMEN ini, SAYA , ANDA< ANDA dan, KAWAn ANDA untuk print-sekerin jumlah followers anda ,anda, anda dannn saya ! haaa giteww
dan ingin saya persembahkan, jeng jeng jeng, siap sedia dengan beg make-up ya kawan kawan gegelkuu . nak tunjuk gambar korang nih !

.
.
.
.
.


JUMLAH FOLLOWERS  TERKINI : 102 orang .

.................

Nah, apa tunggu lagik? jangan malu malu, jangan sogan sogan untuk mem 'follow' eden nih haa :D




P/S : Selamat Berjoin kawan <3






 By : Budak Remaja Dewasa Giteww <3












Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

4
Komen

Soalan FreeKick

      helllo guys. hari ini aku nak memain soalan soalan english bagi mencabar ketahanan english aku. Sejauh manakah ianya akan bertahan? kemain ayat aku. wkwkwkww  ♥ ♥ .
        here the undengg-undeng :
      1.  Answer the questions .
      2. Tag people and link them to your post
      3. Let them know you’ve tagged them



      glitter-graphics.com

      QUESTION :
        1.What was the last thing you ate?
             Siam Rice

        2.Favorite male group?
             All Kpop Groups*mau kene bahan ni*

        3.Favorite female group?
           All Kpop Group *mau kene bahan nih*

        4.Last song you listened?
           Cengkerik-Krik Krik Krik

        5.What was the best book you’ve read by now?
             LOL, i burned all my book except EPOP!

        6.What was your first OTP?
             OTP ? what? Orang Tanak Pulang? Orang Tak poyo?

        7.Current ship that you adore.
             I HATE SEA!!!!!

        8.What was your favorite cartoon when you were a kid?
             Doremon .

        9.What languages are you fluent in?
             Indonesia, English, Korean, MALAY and I understand some other languages quite well but I can’t speak them properly such as, mexico -_____________-

        10.I love coffee, what is your preferred drink?
              Kurangkan Gula dalam makanan, Maniskan senyuman dalam mulut.

        11.If you could meet any three people from tumblr, who would they be?
             What the heckkkk~~ Tumblr? i love bieber only -_______-




        glitter-graphics.com



        about Kpop questions:

        1. What was the first jrock band/kpop group you ever listened to?
             BEAST! SUJU ! SNSD ! *this not first, soryy*

        2. Who was your first bias?
             Dujun (beast) and DongwOon (beast)

        3. What was your first OTP? (sensing a pattern here? XD)
             KAU NAK MAKAN PENAMPAR KE KAKI?

        4. What is your ultimate OTP?
             WTH~

        5. Who is your ultimate bias?
             Ultimate idk, what i know, all my bias. wakakak *TAMAK*

        6. What is your favourite band/group?
            ALL KPOP GROUP,how many times you wanna ask me?

        7. What is your favourite fashion style?
            I really likemix and match fashion.

        8. What is your favourite book or movie (or both!)?
              tuttt tuttt tuttt.......

        9. What is/are your favourite tumblr(s)?
            teetttt tettt teeeet.......

        10. Is your best friend in the same city/country as you?
            yes, but they futher study and i myself alone ! +_+

        11. When did you join tumblr, and what was your first URL?
            i wanna kick you,bear!





        glitter-graphics.com



        Kpop again~ questions:


        1. First kpop song?
            SNSD - Gee.♥ .

        2. Ultimate male bias?
            my mother and father, *Getting Bored with Your Question*

        3. Ultimate female bias?
            SNSD *all all all all all ~~

        4. Do you currently have feelings for anyone right now?
            Sure I do. wanna know? buuuuuuu~~

        5. What are you wearing right now?
            *muntah Darah* do you stalking me or what? *scared*

        6. When was the last time you took a selca?
            selca is selfcam? hm hm yesterday.

        7. Who’s your favorite fic author?(if you have one)
            FIC? *selak kamus* *1 hour ago* ...........................................

        8. Do you write fanfiction?
            Not really, eh? lagu fiction ke? yes..... <3

        9. Whats the last kpop song you listened to?
            Cinderella's Stepsisters

        10. When was the last time you were extremely mad at someone?
            with Muet exem. who tick my paper !!!???!!!! O_O

        11. Your last url before the one you have now?
            Seoul.Fm   yeahhhh~~~ yeahh~~ tak pun RadioBalen On twitter :P hukhukhuk




        p/s :
        sekian terima kasih. kalau jawapan tak memuaskan hati anda, sila lah ke twitter dan facebook saya untuk penampar free ^_^



        glitter-graphics.com




        by : si comey yang kuat stalk profile orang ♥ .♥ .

        Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

         
        Copyright © . All Right Reserved by MisaiComel